איך בוחרים תאורה לבית?
- Gal Granot
- Oct 29, 2022
- 3 min read
נכנסים לדירה חדשה ומבולבלים מכל המבחר בחנויות? אני פה כדאי לעשות לכם קצת סדר!
יש כמה סוגים של תאורה בבית, שניתן לחלק לשתי קטגוריות: תאורה טכנית ותאורת אווירה.
תאורה טכנית
מטרתה לתת אור ולשטוף את החלל, לרוב התאורה לא תבלוט יתר על מידה, ותיהיה בעיצוב מנימליסטי.
תאורה טכנית תתאים בסלון או בתקרת מטבח , תאורה נקודתית כדוגמת ספוטים, פרופיל תאורה או תאורה צמודת תקרה -כמו "פיתה".
לא רוצים שהתאורה הטכנית תבלוט? בחרו צבע לבן כמו התקרה ותבליטו גופי תאורה אחרים בבית.

צילמה: מירב פלברג
תאורת אווירה
תאורה שמטרתה העיקרית לייצר אווירה בחלל ולתת אור משני. דוגמה לכך הוא פס צבירה שהפך לפופולרי מאוד בשנים האחרונות. מדובר בפרופיל ארוך עליו ממקמים ספוטים לבחירתכם. בגלל המבנה של פס הצבירה הספוטים יזרקו אור עדין ולא ממוקד, ולכן כדאי למקם פס צבירה כאלמנט עיצובי.
מיקום אידיאלי: סלון, ספריה, או כל אזור שלא דורש המון אור טכני. ניתן גם לכוון את הספוטים כדי להדגיש אלמנט מסוים בחלל או על הקיר- כמו ציור או תמונה.

צילמה: מירב פלברג
תאורה לפינת אוכל
בפינת אוכל כדאי לבחור מנורת תליה שתקפיץ את העיצוב ותאיר את האזור. זה הזמן שלכם להתפרע בעיצוב, ולבחור גוף תאורה מיוחד שייתן את ההצגה. לשולחן אוכל מלבני יתאים גוף לינארי או מלבני ולשולחן אוכל עגול אפשר לבחור גוף אחד גדול או מקבץ מעגלי של מנורות.
את גוף התאורה יש לתלות במרכז השולחן בגובה של 80 ס"מ מעל השולחן.

צילמה: מירב פלברג
תאורה מעל האי
יש לכם אי או בר במטבח? כך תאירו אותו בצורה נכונה:
בחרו גוף תאורה שמתפצל למספר מנורות, או לחלופין כמה גופי תאורה בודדים. אופציה לשדרוג: שלושה גופים זהים ואחד שונה שיקפיץ את הלוק וייתן עניין לעין.
יש למרכז את הגופים מעל האי או הבר ולתלות 80 ס"מ מעל הדלפק.

צילמה: מירב פלברג
מנורת קריאה
אוהבים לקרוא? רוצים אור יותר עדין לקראת השינה? זו תפקידה של מנורת קריאה בחדר.
גם כאן יש לנו שתי אופציות:
מנורת לילה קירית- נמקם על הקיר משני צידי המיטה נקודות תאורה ומפסק בגובה 120 מהרצפה, כך שהמנורה תאיר את אזור השידה ואת קצה המיטה.
מנורת לילה עומדת- במידה ואין לכם נקודת תאורה קיימת, יש מגוון מנורות לילה מדליקות שמתחברות לשקע וניתן להזיז אותם בהתאם לצורך.

צילמה: מירב פלברג
תאורת שירותים
יש שני סוגי תאורה בשירותים, תאורה קירית ותאורת תקרה. תאורת תקרה תאיר את החדר באופן אחיד, ותאורה קירית תתמקד על אזור המראה. שילוב של שני סוגי התאורה יאפשר לכם מצד אחד להוסיף אור בזמן השימוש במראה- למשלן בזמן איפור, גילוח או פן. ומצד שני לכבות אחד מהם בזמן מקלחת כשרוצים אור מועט לקראת השינה.
שימו לב שבחדרי רחצה עם מקלחון או אמבטיה ההמלצה היא לקנות גוף תאורה עמיד למים.

צילמה: מירב פלברג
איזה גוון תאורה כדאי לבחור?
כדי לענות על השאלה הזו חשוב להבין מה אתם אוהבים. הסתכלו סביבכם, איזה גוון אור יש לכם בבית? איזה אור נעים לכם וממה אתם סולדים? במידה והתרגלתם לאור צהוב בבית, אמליץ ללכת על גוון 2700K , במידה ואתם מעדיפים תאורה לבנה אך לא מסנוורת, כדאי להשתמש ב3000K . זה גוון תאורה מומלץ לכל הבית, גוון לבן- אור יום.
ומה לגבי דירות להשכרה?
במידה ואתם לא רוצים לבצע שינויים מהותיים בחשמל של הבית, כמו להוסיף תאורה קירית או אפילו להשקיע בגוף תאורה שיתאים רק לדירה השכורה הזו, זה לא אומר שנגזר עליכם לחיות עם תאורה לקויה.
ההמלצה שלי היא להשקיע בתאורה דקורטיבית שאפשר לקחת אתכם לדירה הבאה. מנורת רצפה, מנורות לילה לצד המיטה ואפילו אביזרי תאורה. החלפת אהיל למנורת קיימת יכולה לעשות הבדל עצום ותאורה דקורטיבית תשדרג כל חלל בדירה.
עולם התאורה הוא רחב ועשוי לבלבל, ולעיתים קשה לבחור בחנות מוארת לעייפה. לפני שאתם עושים שינוי בחלל או רוכשים גוף תאורה שנדלקתם עליו, התייעצו עם מעצב תאורה בחנות כדי לוודא שהוא מתאים לצרכים שלכם- מבחינת כמות אור, אווירה ונראות.
Comments